Äsperödsvägen 10 B

Uddevalla 1 295 000 kr eller högstbjudande

Äsperödsvägen 10 B

Välkomna till Äsperöd och denna fyrarumslägenhet, praktiskt belägen på våning 1. Här erbjuds Ni en lägenhet med välplanerad planlösning. Tre sovrum, kök med matplats, helkaklat badrum och ytterligare toalett. Från vardagsrummet och den inglasade balkongen har ni fin vy över innergården med lekplats och gemensam grillplats.

Vill du bo i stan, men ändå lantligt och nära naturen, i så fall kan stadsdelen Äsperöd vara det du söker. Här bor Ni med skog och mark utanför knuten. På bara någon minut är du vid busskuren med täta förbindelser till centrum. Några minuter bort, finns också förskolan samt årskurs 1-6. Väljer du en promenad till stan så tar det cirka 20 minuter på bra gång- och cykelvägar.

Planlösning

Antal rum: 4 varav 3 sovrum
Boarea: 89.5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Hiss: Nej

Våningsplan 1 av 3.

: HALL
- förvaring i en garderob och skjutdörrsgarderob

SOVRUM
- förvaring i fyra garderober

KÖK
- spis, 2007
- kyl/frys, 2016
- städskåp
- skafferi (uteluftsventil)

Helkaklat BADRUM med klinkergolv
- ytskikt från förenings stamrenovering
- vattenburen golvvärme, går på förenings uppvärmning
- dusch
- handdukstork
- toalett
- handfat

VARDAGSRUM

SOVRUM/TV-RUM
- förvaring i två garderober
- utgång till inglasad balkong

INRE HALL
- förvaring i två garderober

Helkaklad TOALETT med klinkergolv
- ytskikt sedan föreningens stamrenovering
- toalett
- handfat

SOVRUM

Samtliga rum, bortsett från badrum och toalett, har plastmatta på golvet

Byggnad

Boarea: 89.5 kvm
Byggnadsår: 1957-1959
Fönster: 3-glasfönster
Uppvärmning: Fjärrvärme
Övrigt om byggnaden: Trappstädning ingår i månadsavgiften
Övriga byggnader: På entréplan finns ett, till lägenheten, tillhörande förråd samt ett mindre så kallat matkällarförråd. Tvättstuga, torkrum och cykelrum finns i samma hus.

Energideklaration

Utförd: Utförd
Energikonsumtion: 165 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 59 i Riksbyggens Brf Iden
Pris: 1 295 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 5053 kr/mån (värme & vatten & kabel TV ingår i avgiften)
Driftkostnad: 265 kr/månad och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 265 kr

Kostnad för hemförsäkring tillkommer

Andel i förening: 0.92649%

Uteplats

Inglasad balkong i söderläge. Soligt och gott läge med utsikt över innergården

Förening

Föreningsnamn: Riksbyggens Brf Iden
Organisationsform: Bostadsrättsförening
Organisationsnummer: 758500-1493
emailAddress: brfiden@telia.com
Kontaktperson: Lennart Ericsson
Telefon Kontaktperson: 0522-19354
Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheterna Iden 1 och 2 i Uddevalla kommun med därpå uppförda 4 st byggnader med 135 lägenheter och 9 lokaler. Byggnaderna är uppförda 1957-1959. Adresserna är Österled 19, Äsperödsvägen 4-14, 451 34 Uddevalla.
Föreningens ekonomi: Antagen budget för kommande verksamhetsår är fastställd så att föreningens ekonomi är långsiktigt hållbar. 2018-07-01 höjdes årsavgiften med 2 %. Riksbyggen tar ut en sk överlåtelseavgift om ca 1 163 kr - som betalas av köparna i samband med medlemsansökan.
Antal lägenheter: 135
Antal lokaler: 9
Renoveringar: Utfört underhåll: - Byte av dörrar i huvudentréerna samt uppfräschning av trapphus 2016-17 - Montering nytt passersystem 2016-17 - Renovering av trapphus, installation av säkerhetsdörrar samt fönster och dörrar utfördes 2015 - Installation av postboxar har skett i entréplan. - OVK-besiktning har också utförts. - Utbyggnad och inglasning av alla balkonger år 2003 - Stam- och badrumsrenovering år 2002 Planerat underhåll: - Asfaltering år 2020
Parkering: Föreningen har 145 parkeringsplatser och 22 garageplatser för uthyrning. Parkeringsplatser finns både med och utan elstolpe. Plats med elstolpe kostar ca 120 kr/mån. Plats utan elstolpe kostar 70 kr/mån. Till båda parkeringsplats och garageplats är det separat kö. Besöksparkeringar finns i området.
Tv och bredband: Ansluten till kabelnät från Com Hem. Basutbud för TV ingår i månadsavgiften.
Övrigt: I föreningen finns en trevlig kvarterslokal. Denna går att boka för tex; barnkalas, mottagning efter dop, konfirmation och även till enklare övernattning Föreningen väljer varje år miljöansvariga som skall värna om och begränsa uttag av våra gemensamma naturresurser och säkerställa att vår närmiljö är trygg för våra boende. Detta betyder bl a att styrelsen prioriterar energibesparande åtgärder och uppmanar även de boende till individuellt sparande på energi (el och värme samt varmvatten). Det är också viktigt att de boende källsorterar så mycket som möjligt innan soporna slängs. Föreningen har själv goda källsorteringsmöjligheter och i övrigt hänvisas till kommunens återvinnings- och miljöstationer.

Bilder

Karta