Måltemyrsvägen 13A

Uddevalla 1 295 000 kr eller högstbjudande

Välkomna till omtyckta Äsperöd och en fräsch fyrarumslägenhet på våning 2. Här hittar ni en ljus lägenhet med fönster i tre väderstreck, trevlig planlösning och inglasad balkong med soligt söderläge och fin vy över den välskötta innergården med lekplats. En mycket trevlig lägenhet med rymligt kök som renoverats under 2011 , stort vardagsrum, tre sovrum och badrum från 2019, bekvämt med egen tvättmaskin. Gott om förvaring i många garderober i lägenheten och ytterligare förvaring finns i de två tillhörande förråden i husets källarplan. En toppenlägenhet - bara att flytta in!

Vill du bo i stan, men ändå lantligt och nära naturen, i så fall kan stadsdelen Äsperöd vara det du söker. Här bor Ni med skog och mark utanför knuten. På bara någon minut är du vid busskuren med täta förbindelser till centrum. Några minuter bort, finns också förskolan samt årskurs 1-6. Väljer du en promenad till stan så tar det cirka 20 minuter på bra gång- och cykelvägar.

Tillträde kring augusti 2020.

Planlösning

Antal rum: 4 varav 3 sovrum
Boarea: 86 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Hiss: Nej

Våning 2 av 3.

HALL med parkettgolv.
- plats för avhängning
- förvaring i garderob med skjutdörrar

KÖK med matplats. Köket renoverades under 2011 med vita skåp och luckor från Myresjökök och snygga svara vitvaror från samma år.
- kylskåp
- frysskåp
- induktionshäll
- integrerad diskmaskin
- inbyggnads ugn
- inbyggnadsmicro
- fläkt
- samtliga vitvaror från Siemens
- laminatgolv

VARDAGSRUM med parkettgolv.
- rymligt rum med plats för både soffa och matgrupp
- utgång till inglasad balkong

SOVRUM med parkettgolv.
- förvaring i två garderober

SOVRUM med parkettgolv.

BADRUM som renoverats i sin helhet under 2019.
- snygg plastmatta på golv och vägg
- duschplats med vikbara duschväggar
- toalett
- handfat i kommod
- tvättmaskin, 2011

SOVRUM med parkettgolv.
- förvaring i tre garderober

Byggnad

Boarea: 86 kvm
Byggnadsår: 1959-1963
Fönster: 3-glasfönster
Uppvärmning: Fjärrvärme
Övrigt om byggnaden: Till lägenheten hör två förråd. Ett större och ett mindre så kallat matkällarförråd. Båda finns på husets källarplan där även gemensam tvättstuga med torkrum finns.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd: Utförd
Datum: 2018-01-18
Energikonsumtion: 80 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 12 i HSB brf Äsperöd
Pris: 1 295 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 4161 kr/mån
Driftkostnad: 565 kr/månad och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 100 kr
  • Hushållsström: 465 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-TV .

Bostaden är pantsatt , kontrollerad 2020-01-16 .

Andel i förening: 0.48356%

Uteplats

Från vardagsrummet nås en inglasad balkong. Soligt söderläge med sol stor del av dagen.

Förening

Föreningsnamn: HSB brf Äsperöd
Organisationsform: Bostadsrättsförening
Organisationsnummer: 758500-0586
Kontaktperson: Lillemor Fridlund
Telefon Kontaktperson: 0768-669253
Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheterna Uddevalla Stören 3,5-7. På fastigheten finns 14 bostadshus i 3 våningar som byggdes 1959-1963. Husen har tillsammans 33 trapphus med adresserna Måltemyrsvägen 1 -15 udda nummer samt Österled 1 - 17 udda nummer.

Vicevärdsexpedition finns på Måltemyrsvägen 5, på gaveln. Tel: 072-448 53 60
Föreningens ekonomi: Årsavgiften höjdes senast i juli 2019 med 3,5 %. Budgeten för 2019/2020 uppvisar inget höjningsbehov. Köpare betalar en medlemsavgift vid inträde och medlemsansökan till föreningen.
Antal lägenheter: 282
Renoveringar: De närmsta åren planerar styrelsen för följande större åtgärder: Byte av garageportar, fortsatt renovering av köksstammar i källarplan samt byte av fönsterbleck vid framkomna problem. I planen för 2022/2023 ligger takarbete och balkonger. Underhåll och renoveringar under 2018 och 2019: Filmning och statuskonstaterande av stammar vid samtliga fastigheter. Fortsatt spolning och byte av vissa stammar. Påbörjad plantering av rabatt, Österled 7. Dränering norra sidan, Måltemyrsvägen 3. Besiktning av garageportar och fönsterbleck. Underhåll och renoveringar from 2016 och 2017: Byte av dörrar i huvudentréerna samt uppfräschning av trapphus. Montering nytt passersystem. Genomspolning av värmesystem samt byte av samtliga termostater. Spolning och byte av vissa avloppsstammar. I iordningställande av övernattnings/uthyrningslägenhet. Målning av sopluckor. Ny uteplats och rabatt. Underhåll och renovering under 2014-2015: Asfaltsbeläggning på parkeringsplatser och allmänna ytor. Fortsatt upprustning och omplantering på rabatter och planteringar. Ny torkutrustning i fintvättstugor. Upprustning av lekplatser. Underhåll och målning på uteplatsen/grillplatsen. Dränering där det behövs. Utbyte av belysningsstolpar. Översyn av garageportar. Byte av sand i samtliga sandlådor Underhåll och renovering under 2012-2013: Gamla tvättmaskiner i de gemensamma tvättstugorna har bytts ut. Nya möbler samt målning i fritidslokalen. Brandvarnare har monterats i samtligal lägenheter. Rabatter och planteringar har setts över och förnyats. Ny dator till expeditionen har köpts. En del fönsterbleck i området har bytts ut. Fyra nya miljöskåp har införskaffats - för den nya sopsorteringens skull. En källardörr utbytt. Golven har målats i källargångarna. Grillplats är under upprustning. Underhåll och renovering under 2005-2006: Stamrenovering, renovering av badrum. Underhåll och renovering under 1993: Nytt tak, fönster samt balkonger.
Parkering: Föreningen har 205 parkeringsplatser och 67 garageplatser för uthyrning. Parkeringsplats går att hyra för cirka 100 kr/mån. Parkeringsplats med el, går att hyra för cirka 200 kr/mån och garageplats går att hyra för cirka 500 kr/mån. Till samtliga är det separat kö. Föreningen har även 24 avgiftsfria besöksparkeringar.
Tv och bredband: Ansluten till kabelnät från Com Hem. Basutbud för TV ingår i månadsavgiften. Föreningen har dragit in Telia fiber i husen och varje medlem kan nu välja det som leverantör, denna uppkoppling ingår ej i månadsavgiften, utan bekostas av de boende själv. Kontakt Telia för aktuellt utbud.
Pantsättningsavgift: 473
Gårdsplats: Grönskande, välskötta innergårdar med flera lekplatser.
Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en trevlig kvarterslokal med bord, stolar samt köksdel med köksgeråd. Denna går att hyra för 200 kr/dygn för exempelvis barnkalas, mottagning efter dop, konfirmation och liknande. Uthyrningslägenhet på Måltemyrsvägen 1 B finns att hyra för 300 kr/dygn.

Bilder

Karta