Österled 3A

Uddevalla 1 100 000 kr eller högstbjudande

Renoverad tvårumslägenhet i lugnt och naturnära bostadsområde?

Välkomna till Österled 3A och denna ljusa lägenhet belägen högst upp i huset med gavelläge och därför fönster åt tre håll. En mycket trevlig lägenhet med snyggt kök från 2018 med inbyggda vitvaror och gott om utrymme för matbord. Vardagsrummet har parkettgolv, fönster i två väderstreck och utgång till den inglasade balkongen där ni njuter av solen från eftermiddagen tills den går ner på kvällen. Det helkaklade badrummet renoverades 2005 och har både öppningsbart fönster och egen tvättmaskin, skönt! Och förvaringsmöjligheterna kan man inte klaga på, det finns många garderober i lägenheten och ytterligare förvaring finns i de två tillhörande förråden i husets källarplan.

Här bor ni i ett lugnt och naturnära område med skogen precis intill knuten. I området finns förutom grönska och fina promenadstråk också förskola, vårdcentral, skola samt täta bussförbindelser in till centrum. '

Tillträde kan ske snabbt!

Planlösning

Antal rum: 2 varav 1 sovrum
Boarea: 55.5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Hiss: Nej

Våning 3 av 3

Lägenheten har renoverats under 2018 då nytt golv lades i kök, hall och sovrum. Samtidigt gjordes en totalrenovering av köket och vitvarorna byttes ut

HALL med laminatgolv
- gott om förvaring i hela fem garderob

Snyggt KÖK med matplats
- spishäll
- inbyggnadsugn
- inbyggnadsmicro
- diskmaskin
- kyl/frys
- infällda spotlights i taket
- laminatgolv

SOVRUM med laminatgolv
- förvaring i skjutdörrsgarderob med speglar

BADRUM med kaklade väggar och plastmatta på golvet
- duschplats
- toalett
- handfat i kommod
- tvättmaskin
- fönster för ljusinsläpp och värdingsmöjlighet

VARDAGSRUM med parkettgolv
- ljust och trevlig med fönster åt två håll
- utgång till inglasad balkong med västerläge

Byggnad

Boarea: 55.5 kvm
Byggnadsår: 1959
Uppvärmning: Fjärrvärme
Övrigt om byggnaden: Till lägenheten hör ett källarförråd samt ett mindre så kallat matkällarförråd. Båda förråden finns på husets källarplan där även gemensam tvättstuga med torkrum och cykelrum finns.

Energideklaration

Utförd: Utförd
Datum: 2018-01-18
Energikonsumtion: 95 kWh/m2 år.
Energiklass: D

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 243 i HSB brf Äsperöd
Pris: 1 100 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 3112 kr/mån
Driftkostnad: 280 kr/månad och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 280 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-Tv. Kostnad för hemförsäkring tillkommer

Bostaden är pantsatt , kontrollerad 2019-05-09 .

Inre reparationsfond: 2879 kr
Andel i förening: 0.37362%

Uteplats

Rymlig inglasad balkong i västerläge, trätrall på golvet. Härligt solläge med sol från lunch till solen går ner.

Förening

Föreningsnamn: HSB brf Äsperöd
Organisationsform: Bostadsrättsförening
Organisationsnummer: 758500-0586
Kontaktperson: Lillemor Fridlund
Telefon Kontaktperson: 0768-669253
Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheterna Uddevalla Stören 3,5-7. På fastigheten finns 14 bostadshus i 3 våningar som byggdes 1959-1963. Husen har tillsammans 33 trapphus med adresserna Måltemyrsvägen 1 -15 udda nummer samt Österled 1 - 17 udda nummer.

Vicevärdsexpedition finns på Måltemyrsvägen 5, på gaveln. Öppet på måndagar kl. 18.30-19.30 (ej afton eller röd dag) Tel: 072-448 53 60
Föreningens ekonomi: Årsavgiften höjdes med 3,5 % från och med den 1 juli 2019. Köpare betalar en medlemsavgift vid inträde och medlemsansökan till föreningen.
Antal lägenheter: 282
Renoveringar: De närmsta åren planerar styrelsen för följande större åtgärder: Dränering runt husen, efter behov. Kontroll och eventuell ommålning garageportar. Översyn av belysning i området. Löpande utbyte av motorvärmaruttag samt eventuellt installation av laddstolpar. Spolning av kökstammar. Takarbete och balkonger (planeras för 2022/2023). Underhåll och renoveringar from 2016 och 2017: Byte av dörrar i huvudentréerna samt uppfräschning av trapphus. Montering nytt passersystem. Genomspolning av värmesystem samt byte av samtliga termostater. Spolning och byte av vissa avloppsstammar. I iordningställande av övernattnings/uthyrningslägenhet. Målning av sopluckor. Ny uteplats och rabatt. Underhåll och renovering under 2014-2015: Asfaltsbeläggning på parkeringsplatser och allmänna ytor. Fortsatt upprustning och omplantering på rabatter och planteringar. Ny torkutrustning i fintvättstugor. Upprustning av lekplatser. Underhåll och målning på uteplatsen/grillplatsen Dränering där det behövs. Utbyte av belysningsstolpar. Översyn av garageportar. Byte av sand i samtliga sandlådor Underhåll och renovering under 2012-2013: Gamla tvättmaskiner i de gemensamma tvättstugorna har bytts ut. Nya möbler samt målning i fritidslokalen. Brandvarnare har monterats i samtligal lägenheter. Rabatter och planteringar har setts över och förnyats. Ny dator till expeditionen har köpts. En del fönsterbleck i området har bytts ut. Fyra nya miljöskåp har införskaffats - för den nya sopsorteringens skull. En källardörr utbytt. Golven har målats i källargångarna. Grillplats är under upprustning. Underhåll och renovering under 2005-2006: Stamrenovering, renovering av badrum. Underhåll och renovering under 1993: Nytt tak, fönster samt balkonger.
Parkering: Föreningen har 205 parkeringsplatser och 67 garageplatser för uthyrning. Parkeringsplats går att hyra för cirka 100 kr/mån. Parkeringsplats med el, går att hyra för cirka 200 kr/mån och garageplats går att hyra för cirka 500 kr/mån. Till samtliga är det separat kö. Föreningen har även 24 avgiftsfria besöksparkeringar.
Tv och bredband: Ansluten till kabelnät från Com Hem. Basutbud för TV ingår i månadsavgiften. Föreningen har dragit in Telia fiber i husen och varje medlem kan nu välja det som leverantör, denna uppkoppling ingår ej i månadsavgiften, utan bekostas av de boende själv. Kontakt Telia för aktuellt utbud.
Pantsättningsavgift: 465
Gårdsplats: Grönskande, välskötta innergårdar med flera lekplatser.
Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en trevlig kvarterslokal med bord, stolar samt köksdel med köksgeråd. Denna går att hyra för 200 kr/dygn för exempelvis barnkalas, mottagning efter dop, konfirmation och liknande. Uthyrningslägenhet på Måltemyrsvägen 1 B finns att hyra för 300 kr/dygn.

Bilder

Österled 3A

Karta