Fritjof Nansens väg 6

Uddevalla 1 350 000 kr eller högstbjudande

SOMMARHEMMET

Välplanerad 3:a belägen på 1:a våning, endast en 1/2 trapp upp från entrén i markplan. Supertrevlig lägenhet i omtyckt bostadsområde, på fina söders höjder, närmare bestämt Sommarhemmet som ligger invid Bohusgården västerut och Kapelle till söder om området. Efter en ca 5 minuters skogspromenad, kan Ni njuta av en hänförande utsikt från en ljuvlig utsiktsplats, dessa bilder finner Ni i bildserien.
Interiört är det totalrenoverat från 2017 och framåt. Badrummet renoverat i samband med föreningens stambyte, 2011, då det helkaklades och försågs med ny badrumsinredning.
I avgiften ingår det mesta, såsom värme, vatten, hushållsel, kabel-tv, internet, bostadsrättstillägget i din hemförsäkring och dessutom två parkeringsdekaler.
Busshållplats ligger bekvämt alldeles utanför huset.
Inom kort promenadavstånd ligger Sommarhemsskolan med klasser från förskoleklass till åk 9.

Planlösning

Antal rum: 3 varav 2 sovrum
Boarea: 71 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Hiss: Nej

Våningsplan 1 av 3

HALL med linoleummatta
- två stora dubbelgarderober med spegeldörrar
- ommålning av väggar och tak.

Helkaklat BADRUM med golvvärme. Alla ytskikt från föreningens stamrenovering, 2011
- duschplats
- vägghängd wc
- tvättställ i kommod möbel
- handdukstork
- tvättmaskin
- dimbara spotlights i tak

KÖK som totalrenoverades 2017
- rymlig matplats, efter att man tagit bort "bardisken"
- linoleummatta
- nytt IKEA kök, 2017
- Kyl/frys i side by side-modell, maj 2019
- mikro som är integrerad i kökslucka, 2017
- inbyggnadsugn med varmluftsfunktion utöver traditionella funktioner, 2017
- spishäll med induktion, 2017
- köksfläkt med kolfilter enligt föreningens rekommendation, godkänd vid senaste OVK-besiktning
- diskmaskin som är integrerad i kökslucka, 2017
- städskåp
- karusellhylla i hörnskåp

SOVRUM med laminatgolv
- ommålning tak

SOVRUM med laminatgolv, ommålning tak.
2 stora dubbelgarderober.

VARDAGSRUM med behandlat parkettgolv
- ommålat tak och nya tapeter.
- utgång till balkong, som kommer inglasas på säljarens bekostnad.

Byggnad

Boarea: 71 kvm
Byggnadsår: 1961-1966
Fönster: 2017
Uppvärmning: Fjärrvärme
Övrigt om byggnaden: Stambyte som gjordes 2010-2011. I samband med stambytet, drogs även elen om i samtliga lägenheter och med montering av automatsäkringar samt jordfelsbrytare.
Övriga byggnader: På källarplanet finns ett tillhörande lägenhetsförråd samt ett mindre så kallat matkällarförråd.
På källarplanet finns även tvättavdelning med tvättstuga, torkrum.
Renoveringar: Stambyte som gjordes 2010-2011. I samband med stambytet, drogs även elen om i samtliga lägenheter och med montering av automatsäkringar samt jordfelsbrytare.

Rum

Rumsbeskrivning

HALL med plastmatta

Helkaklat BADRUM med duschplats, vägghängd wc, tvättställ, handdukstork och spotlights i tak. Renoverat i samband med föreningens stambyte.

KÖK med rymlig matplats.
Inredningen är original från 1963, men välaktad och ommålad.
Utrustning såsom Kyl/frys, spis, spisfläkt fungerar , men årtal okänt

SOVRUM med heltäckningsmatta

SOVRUM med heltäckningsmatta, fyra enkelgarderober samt en dubbelgarderob.

VARDAGSRUM med parkettgolv och utgång till BALKONG med klinkersgolv.


Energideklaration

EnergiklassE
Utförd: Utförd
Datum: 2019-06-27
Primärenergital: 145

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 98 i RBF Uddevallahus nr 8
Pris: 1 350 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 5116 kr/mån

I avgiften ingår det mesta, såsom värme, vatten, hushållsel, kabel-tv, internet, bostadsrättstillägget i din hemförsäkring och dessutom två parkeringsdekaler (inga fasta platser, utan plats utifrån tillgång). Föreningen har from 1 mars 2012, infört varmvattendebitering med ny avräkningsmetod i månadsavgiften, vilket betyder att du som boende kan påverka Din avgift beroende på hur mycket varmvatten som förbrukas av dig Även hushållselen avräknas mot den faktiska förbrukningen och kan således göra så din månadsavgift varierar

Bostaden är pantsatt .

Inre reparationsfond: 55 kr
Andel i förening: 0.56559%

Uteplats

Stor & rymlig (ca 6,5 kvm) med klinkergolv.
Belägen i skönt söderläge, sidorna med vindskydd av glasväggar. Säljaren har beställt hel inglasning som kommer att ske till ny ägares fördel. Kostnad för detta kommer säljaren att stå för.

Parkering: Till varje lägenhet tillhör två stycken parkeringskort med fri parkering inom området, inga bestämda nummer, utan parkering vid ledig plats

Förening

Föreningsnamn: RBF Uddevallahus nr 8
Organisationsform: Bostadsrättsförening
Organisationsnummer: 758500-1469
emailAddress: brfua8@telia.com
Kontaktperson: Per-Olof Andréasson
Telefon Kontaktperson: 0522-17605
Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheterna Uddevalla Grönland 1, Bornholm 1 och Färöarna 1 i Uddevalla kommun med därpå uppförda byggnader som är uppförda 1961 - 1966. Fastighetens adress är Fritjof Nansens väg. Totalt 200 st lägenheter och 9 lokaler.

Föreningens ekonomi: Efter att ha antagit budget för det kommande verksamhetsåret har styrelsen beslutat om oförändrad årsavgift (årsredovisning 2017/2018). Föreningen höjde avgiften senast 2012-07-01
Renoveringar: Föreningen har en underhållsplan som uppdaterades mars 2018. Kommande planerade underhåll noteras. 2019 - Hissar 2021 - Takrenovering Fritjof Nansens väg 2, 7, 9 och 11 2022-2025 - Fasadarbeten Tidigare utfört underhåll: Fönster samt entrédörrar har bytts ut under 2016-2017. Under 2010-2011 genomförde föreningen stamrenovering. I samband med detta renoverades lägenheternas badrum samt elen drogs om automatsäkringar och jordfelsbrytare monterades i lägenheterna. Ventilationen kontrollerades. Tidigare har föreningen även renoverat taken på låghusen samt iordningställt parkeringsrutor samt grönytor i området.
Parkering: Föreningen har flera parkeringsområden. Fri parkering med parkeringskort på samtliga parkeringar. Det finns även 9 garageplatser för bil för uthyrning. Kösystem förekommer på dessa. I föreningen finns även mc-platser både inomhus samt i garage att hyra.
Tv och bredband: Föreningen har gruppavtal med Com Hem. I månadsavgift ingår tv-utbud och bredband, möjlighet finns att välja till telefoni. Kontrollera med Com Hem om t.ex router och dylikt Föreningen har även dragit in Telia fiber i husen och varje medlem kan nu välja det som leverantör, denna uppkoppling ingår ej i månadsavgiften, utan bekostas av de boende själva. Kontakta Telia, telefon 90200, för aktuella priser och mer information.
Pantsättningsavgift: 465
Gårdsplats: Trevliga grönskande gårdar med fina planteringar, gemensamma grillplatser samt lekplatser
Gemensamma utrymmen: Snickarboa - Möjlighet att utföra snickeri och målningsarbeten, denna ligger på Fritjof Nansens Väg 2 - använd lägenhetsnyckeln.

Fritidsrum - Med fri tillgång till aktiviteter, bl a bordtennis, finns på Fritjof Nansens Väg 2 och ett gym på nr 28. Lägenhetsnyckeln passar till dessa

Övrigt

TV: Föreningen har gruppavtal med ComHem, så i månadsavgiften ingår kabel-TVoch bredband. Finns även möjlighet att välja till telefoni. Kontrollera med ComHem om tex router, tillkommande månadsavgift etc
Bredband: Föreningen har dragit in Telia fiber i husen och varje medlem kan nu välja det som leverantör, denna uppkoppling ingår ej i månadsavgiften, utan bekostas av ägaren själv. Kontakta Telia, telefon 90200, för aktuella priser och mer information.

Tillträde är beräknat till december/januari, eller annan överenskommelse, bara kom med önskemål så kanske det kan lösas?

Bilder

gym fritjofnansens Fastighetskarta

Karta