Äsperödsvägen 10A

Uddevalla 670 000 kr eller högstbjudande

Äsperödsvägen 10A

Välkomna till Äsperödsvägen och en tvårumslägenhet för dig som vill sätta din egen prägel på ditt boende.
Här har nuvarande ägare bott sedan huset byggdes och nu är det dags för en uppdatering. Planlösningen är bra, med genomgångsläge och därför fönster i två väderstreck. I köket finns utrymme för matbord och från vardagsrummet nås en stor inglasad balkong med utsikt mot den välskötta innergården och sol i stort sett hela dagen. Badrummet är helkaklat sedan föreningens stamrenovering.

På Äsperöd bor ni i ett lugnt och naturnära bostadsområde med skogen intill knuten. I området finns förutom grönska och fina promenadstråk också förskola, grundskola samt täta bussförbindelser in till centrum.
Planlösning

Antal rum: 2 varav 1 sovrum
Boarea: 56 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Hiss: Nej

Våning 2 av 3

HALL med plastmatta.
- plats för klädavhängning samt förvaring i totalt tre garderober med överskåp

VARDAGSRUM med laminatgolv.
- utgång till inglasad balkong

KÖK med plastmatta.
- spis, äldre modell
- kylskåp, äldre modell
- spisfläkt, äldre modell
- skafferiet med ventil

SOVRUM med laminatgolv.
- förvaring i fyra garderober

Helkaklat BADRUM med klinkergolv.
- toalett
- tvättställ
- duschplats
- vattenburen handdukstork
- vattenburen golvvärme
- ytskikten är från föreningens stamrenovering 2002
- förberett för tvättmaskin

Byggnad

Boarea: 56 kvm
Byggnadsår: 1957-1958
Uppvärmning: Fjärrvärme
Övrigt om byggnaden: På entréplan ligger de båda tillhörande förråden, ett ordinärt förråd samt ett s.k matkällarförråd. På entréplan finns även tvättstuga med tillhörande torkrum (Äsperödsvägen 10C)

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd: Utförd
Datum: 2018-09-24
Primärenergital: 135

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 69 i RBF Iden i Uddevalla
Pris: 670 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 3426 kr/mån
Driftkostnad: 208 kr/månad och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 57 kr
  • Hushållsström: 151 kr

Nuvarande ägare har endast bott i lägenheten sporadisk den senaste tiden, driftkostnaderna är därför lägre än vid heltidsboende. I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-Tv.

Andel i förening: 0.6243%

Uteplats

Inglasad balkong med utgång från vardagsrummet. Här har ni fin överblick över den gröna gården och den ligger i skönt söderläge.
Balkongen är rymlig med klinkergolv, vikbara glaspartier och solgardiner.

Förening

Föreningsnamn: RBF Iden i Uddevalla
Organisationsform: Bostadsrättsförening
Organisationsnummer: 758500-1493
emailAddress: brfiden@telia.com
Kontaktperson: Lennart Ericsson
Telefon Kontaktperson: 0522-19354
Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheterna Iden 1 och 2 i Uddevalla kommun med därpå uppförda 4 st byggnader med 135 lägenheter och 9 lokaler. Byggnaderna är uppförda 1957-1959. Adresserna är Österled 19, Äsperödsvägen 4-14, 451 34 Uddevalla.
Föreningens ekonomi: Antagen budget för kommande verksamhetsår är fastställd så att föreningens ekonomi är långsiktigt hållbar. 2018-07-01 höjdes årsavgiften med 2 %. Riksbyggen tar ut en sk överlåtelseavgift om ca 1 163 kr - som betalas av köparna i samband med medlemsansökan.
Antal lägenheter: 135
Antal lokaler: 9
Renoveringar: Utfört underhåll: - Byte av dörrar i huvudentréerna samt uppfräschning av trapphus 2016-17 - Montering nytt passersystem 2016-17 - Renovering av trapphus, installation av säkerhetsdörrar samt fönster och dörrar utfördes 2015 - Installation av postboxar har skett i entréplan. - OVK-besiktning har också utförts. - Utbyggnad och inglasning av alla balkonger år 2003 - Stam- och badrumsrenovering år 2002 Planerat underhåll: - Asfaltering år 2020
Parkering: Föreningen har 145 parkeringsplatser och 22 garageplatser för uthyrning. Parkeringsplatser finns både med och utan elstolpe. Plats med elstolpe kostar ca 110 kr/mån. Plats utan elstolpe kostar 70 kr/mån. Till båda parkeringsplats och garageplats är det separat kö. Besöksparkeringar finns i området.
Tv och bredband: Ansluten till kabelnät från Com Hem. Basutbud för TV ingår i månadsavgiften. Telia fiber finns. Utbudet ingår inte i månadsavgiften utan bekostas själv av de boende om de väljer tjänster
Pantsättningsavgift: 473
Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en trevlig kvarterslokal. Denna går att boka för tex; barnkalas, mottagning efter dop, konfirmation och även till enklare övernattning
Övrigt: Föreningen väljer varje år miljöansvariga som skall värna om och begränsa uttag av våra gemensamma naturresurser och säkerställa att vår närmiljö är trygg för våra boende. Detta betyder bl a att styrelsen prioriterar energibesparande åtgärder och uppmanar även de boende till individuellt sparande på energi (el och värme samt varmvatten). Det är också viktigt att de boende källsorterar så mycket som möjligt innan soporna slängs. Föreningen har själv goda källsorteringsmöjligheter och i övrigt hänvisas till kommunens återvinnings- och miljöstationer.

Bilder

Plan äsperödsvägen

Karta