Ridhusgatan 18

Uddevalla 1 275 000 kr eller högstbjudande

Välkomna till Ridhusgatan och en trerumslägenhet med ypperligt centralt läge!

Man behöver inte ta ett endaste trappsteg för att ta sig in eftersom den är bekvämt belägen på markplan med egen entré. Det är en genomgångslägenhet med ljusinsläpp från två håll och en takhöjd på hela 2,65 m och i månadsavgiften ingår förutom värme, vatten och tv-utbud även bredband och telefoni. Uteplats i soligt söderläge och utsikt över den grönskande, välskötta gården.

Lägenheten om hela 79,5 kvm har bla ett stort kök, ett badrum som rymmer egen tvättmaskin samt två sovrum varav ett med rymlig klädkammare.

Bostadsområdet är omtyckt med skyddad, grönskande innergård med sittplatser och lekplats. Tyst och lugnt men ändå väldigt centralt med gångavstånd till flera matbutiker, gym, bibliotek, biograf och allt vad Uddevalla centrum har att erbjuda.

Planlösning

Antal rum: 3 varav 2 sovrum
Boarea: 79.5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Hiss: Ja

Belägen på markplan

HALL
- laminatgolv
- delvis träpanel på vägg
- 2 inbyggda garderober

KÖK
- laminatgolv
- spis med häll från Electro Helios
- fläkt
- kyl/frysskåp från Cylinda
- diskmaskin från Electro Helios
- laminatbänk
- kakel över bänk
- städskåp
- persienner

VARDAGSRUM med utgång till altan
- laminatgolv
- persienner

SOVRUM
- plastmatta
- 2 garderober
- persienner

SOVRUM
- plastmatta
- förvaring i rymlig klädkammare
- persienner

BADRUM
- våtrumsmatta på golv
- våtrumstapet
- toalett
- handfat i kommod
- spegelskåp med belysning
- duschkabin
- toppmatad tvättmaskin från Tipo

Byggnad

Boarea: 79.5 kvm
Byggnadsår: 1982 - 1983
Uppvärmning: Fjärrvärme
Övrigt om byggnaden: Tillhörande lägenhetsförråd samt gemensam tvättstuga med torkrum finns.
Gästrum med 4 bäddar, minikök, toalett och dusch kan hyras för 200:-/dygn.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd: Utförd
Datum: 2017-10-03
Energikonsumtion: 82 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 3 i HSB brf Femkanten
Pris: 1 275 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 5032 kr/mån
Driftkostnad: 350 kr/månad och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 350 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten, tv-utbud, bredband och telefoni. Kostnaden för hushållsström är ungefärlig och avser nuvarande ägares användning och kan komma att bli såväl högre som lägre. Kostnad för hemförsäkring tillkommer. Kollektivt bostadsrättstillägg är tecknat av föreningen och behövs ej för den enskilde bostadsrättslägenhetens hemförsäkring. Tag kontakt med ditt försäkringsbolag för offert.

Andel i förening: 0.64066%

Uteplats

Från vardagsrummet nås uteplats med utsikt över föreningens grönskande trädgård. Soligt läge fram till cirka kl. 18.

Parkering: Föreningens garage har 140 platser. Separat kö till dessa platser.

Närområde

Kommunikation: Lokal och regional bussförbindelse i närområdet. Regional bussterminal finns på Kampenhof, gångavstånd ca 10 min. Till järnvägsstationen tar det ca 20 min att gå.

Förening

Föreningsnamn: HSB brf Femkanten
Organisationsform: Bostadsrättsförening
Organisationsnummer: 716408-5537
emailAddress: femkanten@comhem.se
Kontaktperson: Tommy Jigstrand
Telefon Kontaktperson: 0522-735 00
Allmänt om föreningen: Centralt belägen bostadsrättsförening med 144 st bostadsrättslägenheter, fördelade på 12 trapphus i ett kvartersomslutet fyravåningshus med p-däck i markplan innehållande 140 st disponibla garageplatser. Adresserna Ridhusgatan 2 - 26, S Drottninggatan 20 - 28 och Tjärvhovsgatan 2 - 6, alla uppgångar har jämna nummer. Byggår 1982-1983

Lokal och regional bussförbindelse nära området. Regional bussterminal finns på Kampenhof, ca 10 min gångavstånd. Tågcentral finns inom ca 18 min gångavstånd.

Föreningen har avtal med HSB Norra Bohuslän avseende administrativ och teknisk förvaltning. Föreningen har underhållsplan som följs löpande.

Föreningens ekonomi: Avgifterna höjdes senast år 2000. Budgetarbetet för 2020/2021 är slutfört och styrelsen har beslutat att inte höja årsavgifterna. Välskött HSB-förening, med fokus inställt på rejäla avamorteringar i samband med en gynnsam räntenivå.
Antal lägenheter: 144
Antal lokaler: 6
Renoveringar: Ett urval av underhåll och investeringar som gjorts under de senaste åren: Renovering av bjälklag på loftgångar på Ridhusgatan 2, 4, 12 och 20. Ny dörr och ramp till soprum, Ridhusgatan 12. Slipat och bättringsmålat räcke vid ramp till övre gården. Monterat två nya innerdörrar i korridorer pga inbrott. Asfalterat vid garageportarna samt entré vid cykelrum, Ridhusgatan 2. Målat om trapphusen på Ridhusgatan 12 och 20. Inrett gästrum med fyra sängplatser på Ridhusgatan 12. Renoverat och inrett motionsrummet, nytt bordtennisbord och ny belysning. Byggt två skyddsanordningar för avloppsrör i garaget. Utfört takrengöring och behandling på hela fastigheten. Styrelsens stadgeenliga fastighetsbesiktning har skett löpande under åren. Styrelsen uppdaterar årligen underhållsplanen. De närmaste fem åren planerar styrelsen för följande åtgärder: Tvättning av husfasad. I övrigt följs underhållsplanen löpande, dock i prioriteringsordning. För mer information, se årsredovisning.
Parkering: Föreningen har garageplatser för uthyrning till de boende. Separat kö förekommer.
Tv och bredband: Gruppavtal med Com Hem för TV, bredband och telefoni.
Pantsättningsavgift: 473
Gemensamma utrymmen: Motionsrum samt gästrum finns för de boende att nyttja.
Övrigt: Vid egen renovering av badrum i originalutförande, ska renovering utföras av certifierad fackman. Det finns 5 st tvättstugor i föreningen. Varje dag finns två tvättpass. Tvättider 07.00 - 14.00 och 14.00 - 21.00, alla dagar i veckan.

Övrigt

TV: TV OCH BREDBAND Gruppavtal med Com Hem för TV, bredband och telefoni.

Bilder

Karta