Morgonbrisvägen 2 A

Uddevalla 525 000 kr eller högstbjudande

Kvadratsmart etta med balkong på populära Unneröd!

Fritt från insyn belägen på vån 3 med skonsamma trappor, därav ingen hiss. En liten bostad som rymmer allt man behöver. Här kan skapas olika rum i rummet och det finns möjlighet att med lite fantasi fixa smarta, praktiska och personliga lösningar för att nyttja kvadratmetrarna optimalt.
Köket renoverades 2016 och badrummet i samband med föreningens stambyte 2005. Balkongen är efterlängtad så här års, och en skön plats att hänga på, den ligger i perfekt västerläge vilket betyder eftermiddags- och kvällssol.

För lite drygt 2 000 kr/månad får man värme, vatten, parkeringsplats och bredband - kan det bli bättre?

Här bor man behändigt med matbutik, pizzeria och vårdcentral mm i närområdet samt goda bussförbindelser både till stan och till Torp. Här finns vackra naturområden med promenadstigar och du tar dig enkelt till centrum på fina gång- och cykelvägar!

Välkommen att checka in!

Planlösning

Antal rum: 1
Boarea: 28.8 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Hiss: Nej

Våningsplan 3 av 3.

Rumsbeskrivning: HALL med plastmatta och 3 garderober med överskåp.

VARDAGSRUM med parkettgolv och utgång till balkong i västerläge. Öppen planlösning mot köksdel.

KÖK ombyggt och renoverat 2016.
- spis från Gorenje, 2016
- kyl/frys från Cylinda, årtal okänt
- köksö

BADRUM renoverat vid föreningens stambyte. Kakel på väggarna och våtrumsmatta på golvet.
- wc
- tvättställ
- duschplats
- fönster

Byggnad

Boarea: 28.8 kvm
Byggnadsår: 1964-1965
Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd och ett sk matkällarförråd, de är belägna på entréplan i samma hus.
Tvättstuga samt cykelrum finns även det i samma hus.
Renoveringar: 2004-05, utförde föreningen stambyte, avseende el och VVS.

Rum

Rumsbeskrivning

HALL med plastmatta och 3 garderober med överskåp.

VARDAGSRUM med parkettgolv och utgång till balkong i västerläge. Öppen planlösning mot köksdel.

KÖK ombyggt och renoverat 2016.
- spis från Gorenje, 2016
- kyl/frys från Cylinda, årtal okänt
- köksö

BADRUM renoverat vid föreningens stambyte. Kakel på väggarna och våtrumsmatta på golvet.
- wc
- tvättställ
- duschplats
- fönster

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd: Utförd
Datum: 2018-05-26
Energikonsumtion: 83 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 68 i Brf Porfyren
Pris: 525 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 1937 kr/mån
Driftkostnad: 75 kr/månad och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 75 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, Internet Kostnaden för hushållsström är ungefärlig och avser nuvarande ägares användning och kan komma att bli såväl högre som lägre. Kostnad för hemförsäkring för bostadsrätt tillkommer. Ta kontakt med ditt försäkringsbolag för offert.

Andel i förening: 0.31606%

Uteplats

Balkong i västerläge med härlig kvällssol!

Parkering: P-plats medföljer lägenheten och kostar 105:-/månad

Närområde

Allmänt: Unneröd är ett omtyckt och efterfrågat område i Uddevalla omringat av grönområde med promenadstigar och närhet till Skogslyckans centrum med bland annat mataffär, vårdcentral och pizzeria. Området har bra kommunikationer både till de centrala delarna av staden och till Torp Köpcentrum.

Förening

Föreningsnamn: Brf Porfyren
Organisationsform: Bostadsrättsförening
Organisationsnummer: 758500-2129
emailAddress: brf.porfyren@comhem.se
Allmänt om föreningen: Föreningens fastigheter Uddevalla Diabasen 1, Flintan 1 och Porfyren 1 belägna med adresser Morgonbrisvägen 1-3 byggdes 1964-1965. Bostadsområdet innefattar 150 st lägenheter fördelade på tre hus samt en lokal. I föreningen finns enrumslägenheter (med kokvrå/kök), tvårumslägenheter, trerumslägenheter, fyrarumslägenheter och femrumslägenheter.

Föreningen har avtal med HSB Norra Bohuslän avseende administrativ förvaltning.

Hemsida med information www.brfporfyren.se
Föreningens ekonomi: Styrelsen har upprättat budget för år 2019 som ger kostnadstäckning efter avgiftshöjning om 2%. Avgifterna för bostäder och lokaler samt hyror för garage och p-platser höjdes från och med 2018-01-01 med 1 %.
Renoveringar: Föreningen har en underhållsplan som uppdateras årligen. Stadgeenlig fastighetsbesiktning har utförts löpande under året. Utförda renoveringar: - Elstambyte, 2004-2005. - Rörstambyte inklusive ombyggnad av badrum, 2004-2005. - Omdränering av garaget, 2011. - Nya fjärrvärmeledningar från hus 3 till hus 1 och 2. Nya värmeväxlare i samtliga hus, 2011. - Takbyte Morgonbrisvägen 1. Förstärkning samt isolering av tak Morgonbrisvägen 2 och 3, 2013-2014. - Utbyte termostater och radiatorvred, 2016. - Förberedelser för asfaltering uppfart, delvis nya dagvattenrör, passersystem, påbörjat renovering av balkonger, 2017-2018. - Funktionskontroll av ventilationssystem, 2018. För de närmsta fem åren planerar styrelsen för följande större åtgärder: - Asfaltering utanför hus 1 och mellan hus 2 och 3 - Renovering av garaget - Renovering av balkonger - Fönsterbyte - Takbyte hus 2-3 - Inköp av fastighetsboxar
Parkering: I föreningen finns 76 st garageplatser och 78 st p-platser. 16 st parkeringsplatser (sms-betalning) för besökande finns i området. Till varje lägenhet följer en garage- eller parkeringsplats.
Tv och bredband: Föreningen har tecknat gruppbredband med Com Hem 100/10 som ingår i månadsavgiften. För att kunna utnyttja bredbandet behöver man en router som kan beställas från Com Hem.
Pantsättningsavgift: 473
Gårdsplats: Lugn innergård med trevliga planteringar och lekplats.
Gemensamma utrymmen: I föreningen finns möjlighet att hyra kvarters/festlokal. Fullutrustad med bord, stolar och köksutrustning för cirka 40 personer. Denna kostar endast 200.-/dygn och finns på gaveln i 2:ans hus. Ett bibliotek finns i 2 E. Mellan 1 A och 1 B finns en hobbylokal där man kan slöjda och måla. Några verktyg finns att låna.
Övrigt: Portkod finns på samtliga ytterdörrar, på föreningens fastigheter. Koden är aktiv samtliga dagar mellan klockan 07:00 och 21:00, därefter krävs nyckel eller tagg.

Övrigt

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. TV: Föreningen har tecknat avtal med Comhem som levererar analog TV med 18 kanaler. Ändring kommer att ske från och med 8 september 2020 till 14 digitala kanaler.
Bredband: Föreningen har tecknat ett avtal med Comhem som levererar bredband till våra fastigheter/lägenheter. Bredbandshastigheten är 100/10 Mbit/s. För att kunna utnyttja bredbandet behöver man en router som kan beställas från Comhem.

Bilder

Karta