Skolgatan 8

Uddevalla 2 795 000 kr eller högstbjudande

Drömvåning i etage med ett ypperligt centralt läge!

Nu kan vi erbjuda en synnerligen tilltalande vindsvåning med två unika tornrum.

Hela lägenheten byggdes om och totalrenoverades 2015 med smakfulla och påkostade lösningar. Sällskapsytor finns på båda våningsplanen med matrum och kök nere samt vardagsrum på etageplanet.
På golven är det genomgående klinkers och parkett med vattenburen golvvärme. De vitmålade väggarna i kombination med härlig takhöjd och de stora fönstren som ger ett härligt ljusinsläpp ger entréplanet dess karaktär. Materialen och färgskalan för den fasta inredningen är valda för att skapa en vilsam miljö, till vilken man kan addera sin personliga stil.

Den ljusa, luftiga hallen välkomnar oss in. På golvet ligger stora klinkerplattor och här finns plats för många skor och jackor och gästtoaletten ligger strax intill. Direkt når man matrummet och intrycket domineras totalt av de vackra och generösa fönstren där ljuset flödar in. Härifrån har man härlig utsikt över takåsarna i kvarteret och utgång till balkongen i söderläge vänd mot centrum.

Köksdelen ligger tre trappsteg upp och här möts vi av ännu ett vackert fönsterparti i halvcirkel med utsikt mot den grönskande innergården. Ett stilrent kök med vita snickerier, gott om arbetsytor och förvaring, integrerade vitvaror samt gasspis och köksö med tillgång till vatten underlättar när man går loss i köket.

En trappa upp når vi vardagsrummet, en liten möblerbar hall och den mer privata sfären med sov- och badrum samt de två spännande tornrummen. Idag finns här fyra sovrum men planlösningen kan enkelt omdisponeras om man inte har behov av alla rummen utan istället önskar ett större vardagsrum. Det rymliga badrummet känns lyxigt med infällda spotlights i taket, behagligt värmegolv, vitt stilrent väggkakel och en maffig väggspegel. Tvättmaskinen har egen liten hörna.

Här bor man på en tyst gata i ett av stans centrala lägen med stadslivet runt hörnet och dessutom har man gångavstånd till de bästa kommunikationsmöjligheterna vad gäller buss och tåg.

Kort sagt - en unik chans till ett unikt boende!

Varmt välkomna till en otroligt inbjudande bostad!

Planlösning

Antal rum: 6 varav 4 sovrum
Boarea: 124 kvm.
Hiss: Nej

Etagelägenhet. Våningsplan 4 av 4.Entréplan

HALL
- klinkergolv
- plats för avhängning
- förråd under trappan
- elcentral

WC
- klinkergolv
- kakel
- handfat
- toalett
- spegel
- golvbrunn

MATRUM med vackert fönster som ger stort ljusinsläpp och trappa till övre plan
- ekparkett
- utgång till balkong i söderläge

KÖK tre trappsteg upp, öppet mot matrummet
- klinkergolv
- köksö med tillgång till vatten
- gasspis
-fläkt bakom skåpslucka
- integrerad diskmaskin från Electrolux
- inbyggd ugn
- integrerad kyl i fullhöjd
- integrerad frys i fullhöjd
- bänkskiva i Corian*
- vägg över bänk i Corian*
- vackert rundat fönster
( * Vinkylen i köket ingår ej)

* Corian är ett kompositmaterial som består av 2/3 delar naturliga mineraler och 1/3 del akryl samt pigment. Corian kan formas och sammanfogas till valfri design utan synliga fogar. Materialet kan utan problem användas i fuktiga miljöer och passar därför utmärkt i kök, badrum och tvättstugor.

* Säljaren har fört positiva diskussioner med föreningen att förvärva tornrummet ovanför köket för att kunna öppna upp och få en magnifik takhöjd i köksdelen. En mycket spännande tanke.


Övre plan

HALL möblerbar
- ekparkett

TORNRUM 1
- trä på golv och väggar
- platsbyggda bänkar

VARDAGSRUM
- ekparkett
- synlig vitmålad murstock
- trappräcke i stål

BADRUM
- klinkergolv
- kakel
- toalett
- dubbla handfat i kommod
- spegel
- duschhörna med takdusch
- tvättmaskin från Bosch
- fläkt

SOVRUM 1 är lägenhetens största sovrum
- ekparkett
- garderobsvägg med skjutdörrar
- brandutgång till trapphus

SOVRUM 2
- ekparkett
- två takfönster

SOVRUM 3 genomgång till sovrum 4
- ekparkett

SOVRUM 4
- ekparkett
- vitmålad murstock

TORNRUM 2
- trä på golv och väggar
- platsbyggda bänkar

Idag finns fyra sovrum på övre plan men vill man ha färre rum så kan det enkelt lösas. Två av rummen är nämligen byggda med väggar som kan tas ner för att göra vardagsrummet större.

Byggnad

Boarea: 124 kvm
Byggnadsår: 1912
Uppvärmning: Fjärrvärme
Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd och även ett vindsförråd som ligger väldigt bekvämt utanför utgången från sovrummet.

Gemensam utrymmen:
- tvättstuga med torkrum i källaren
- cykelrum i källaren
- mopedparkering i garage
Renoveringar: 2013:
Stambyte

2015:
Fortsatt underhållsarbete har utförts.
Ny el är dragen i gemensamma utrymmen såsom källare och trappuppgång sam ny ytterbelysning på fasad och uteplats.
Finplanering har utförts runt fastigheten i form av beläggning av grus och kantsten.
Funktionskontroll av ventilationssystem genomförd.

2016:
Omfogning av fasadens södersida och tätning runt fönster.

2017:
Under året har kontinuerligt underhållsarbete utförts, mestadels med ideella krafter inom föreningen.

Kommande renoveringar:
Planerade framtida investeringar, är byte av samtliga tamburdörrar samt renovering och målning av trapphus.

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 1301 i BRF Skolgatan 8
Pris: 2 795 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 7132 kr/mån

Hushålls-el tillkommer.

Andel i förening: 7.903%

Uteplats

Balkong med trätrall mot söder.
Trivsam innergård där föreningens medlemmar sitter och njuter i solen.

Förening

Föreningsnamn: BRF Skolgatan 8
Organisationsform: Bostadsrättsförening
Organisationsnummer: 769625-1847
Kontaktperson: Håkan Aronsson
Telefon Kontaktperson: 076 172 84 40
Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Skolgatan 8, registrerades hos Bolagsverket 2012-09-03 och har enligt stadgarna antagna 2012-09-30, till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i föreningen hus, upplåta bostäder åt medlemmarna till nyttjande utan tidsbegränsning. Medlems rätt i föreningen på grund av sådana upplåtelse, kallas bostadsrätt. Medlem som innehar bostadsrätt, kallas bostadsrättshavare.
Föreningens byggnad:
Föreningen äger och förvaltar fastigheten Östra Kråkhagen 4. Byggnaden som uppfördes ca år 1912, ligger i Uddevalla kommun och är belägen på Skolgatan 8. Byggnaden är på 1531 kvm och består av 16 lägenheter, källar- och vindsförråd och garage.
Yttre underhåll, fasad, fönster, yttertak, värmesysten inkl. element tillhör föreningen. Underhåll på fönsters inner- och mellanbågar sköts av innehavaren.
Antal lägenheter: 16
Renoveringar: Under räkenskapsåret har fortsatta underhållsarbeten utförts. Ny el är dragen i gemensamma utrymmen såsom källare och trappuppgång, samt ny ytterbelysning på fasad och uteplats. Finplanering har utförts runt fastigheten i form av beläggning av grus och kantsten. Styrelsen beräknar att sedvanligt underhåll av fastigheten kommer att täckas av befintlig chekkredit och egna medel.
Tv och bredband: Fastigheten har kabel-TV avtal med ComHem
Gårdsplats: Välskött innergård med gemensamma utemöbler samt kolgrill, som upplåts till alla medlemmar via föreningen. Föreningen tillämpar rullande trivselschema bland medlemmarna för löpande skötsel av tex gräsklippning, snöskottning, vattna och rensa rabatter. Varje lägenhet har ansvar för fyra separata veckor varje år. Vid eventuellt förhinder byts vecka med någon annan medlem.
Övrigt: Föreningen sköter ideellt den ekonomiska förvaltningen (bokföring och administration) och större delen av fastighetsskötseln. Utöver detta har föreningen tecknat avtal med följande leverantörer: - ComHem - GW Städsupport - Uddevalla Energi - Länsförsäkringar - Bostadsrätterna Antalet medlemmar vid räkenskapsåret ingång var 16 st och under räkenskapsåret har två medlemamr avgått och två medlemmar tillkommit. Antalet medlemmar vid året utgång var 16 st.

Övrigt

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. TV-kanaler ingår i månadsavgiften.
Bredband: Fiber installerat.

Bilder

Karta