Tjärhovsgatan 4

Uddevalla 1 350 000 kr

SÖDER - TJÄRHOVSGATAN

Välkomna till denna hemtrevliga tvårumslägenhet, belägen på lugn gata men ändå mitt i stan! Här finner ni kök renoverat 2017, badrum med tvättmaskin, vardagsrum med parkettgolv, samt sovrum med utgång till balkong i söderläge. Balkongen har ett härligt fritt läge, med en fin vy upp mot Kapelle. Här har man också bästa solläge, med chans till många långa soltimmar under dagen. Möjlighet finns också att ta över garageplats i varmgarage, bekvämt beläget i samma huskropp som lägenheten.

Lägenheten är centralt belägen och med bara fem minuters promenad nås både mataffärer, restauranger, caféer, butiker och busstation. Här har ni en stabil förening som gör det bästa för sina medlemmar, och där värme, vatten, kabel-TV, bredband och telefoni ingår i månadsavgiften. Välkomna på visning!

Planlösning

Antal rum: 2 varav 1 sovrum
Boarea: 65.5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Hiss: Ja

Belägen på våning 4 av 4.

HALL med plastmatta (2017), garderob och plats för avhängning.

KÖK renoverat under 2017
- plastmatta
- kyl/frys (Samsung, 2017)
- ugn (Cylinda, 2017)
- induktionshäll (Electrolux, 2017)
- fläkt (Franke, 2017)
- diskmaskin (Electrolux, 2017)

VARDAGSRUM med parkettgolv.

BADRUM med våtrumsmatta
- wc
- tvättställ
- dusch tvättmaskin (Electrolux, 2017)

SOVRUM med plastmatta och utgång till balkong i söderläge. Nuvarande ägare har delat av sovrummet med en garderobsvägg så att de har en sovdel och en kontorsdel.

BALKONG i söderläge med sol under större delen av dagen. Balkongen är belägen med fritt läge och en härlig vy upp mot Kapelle.

Byggnad

Boarea: 65.5 kvm
Byggnadsår: 1982-1983
Uppvärmning: Ingår i månadsavgiften
Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd.
I samma uppgång finns tvättstuga med torkrum.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd: Utförd
Datum: 2017-10-03
Primärenergital: 82

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 97 i HSB brf Femkanten
Pris: 1 350 000 kr
Avgift: 4382 kr/mån

Andel i förening: 0.55408%

Uteplats

Härlig balkong i söderläge med många långa soltimmar varje dag. Balkongen har ett fritt läge och en fin vy upp mot Kapelle.

Parkering: Föreningen har garageplatser som fn kostar 400:-/mån. Separat kö förekommer. Men som köpare finns möjlighet att ta över säljarnas garageplats. Föreningens garage ligger i samma huskropp som lägenheten, man behöver alltså inte gå utomhus för att nå bilen. Fjärrstyrd garageport. Fjärrstyrd dosa kan lösas mot 500.- för att lätt och bekvämt öppna garageporten när man kör ut och in.

Förening

Föreningsnamn: HSB brf Femkanten
Organisationsform: Bostadsrättsförening
Organisationsnummer: 716408-5537
emailAddress: femkanten@comhem.se
Kontaktperson: Tommy Jigstrand
Telefon Kontaktperson: 0522-735 00
Allmänt om föreningen: Centralt belägen bostadsrättsförening med 144 st bostadsrättslägenheter, fördelade på 12 trapphus i ett kvartersomslutet fyravåningshus med p-däck i markplan innehållande 140 st disponibla garageplatser. Adresserna Ridhusgatan 2 - 26, S Drottninggatan 20 - 28 och Tjärvhovsgatan 2 - 6, alla uppgångar har jämna nummer. Byggår 1982-1983

Lokal och regional bussförbindelse nära området. Regional bussterminal finns på Kampenhof, ca 10 min gångavstånd. Tågcentral finns inom ca 18 min gångavstånd.

Föreningen har avtal med HSB Norra Bohuslän avseende administrativ och teknisk förvaltning. Föreningen har underhållsplan som följs löpande.

Föreningens ekonomi: Avgifterna höjdes senast år 2000. Budgetarbetet för 2020/2021 är slutfört och styrelsen har beslutat att inte höja årsavgifterna. Välskött HSB-förening, med fokus inställt på rejäla avamorteringar i samband med en gynnsam räntenivå.
Antal lägenheter: 144
Antal lokaler: 6
Renoveringar: Ett urval av underhåll och investeringar som gjorts under de senaste åren: Renovering av bjälklag på loftgångar på Ridhusgatan 2, 4, 12 och 20. Ny dörr och ramp till soprum, Ridhusgatan 12. Slipat och bättringsmålat räcke vid ramp till övre gården. Monterat två nya innerdörrar i korridorer pga inbrott. Asfalterat vid garageportarna samt entré vid cykelrum, Ridhusgatan 2. Målat om trapphusen på Ridhusgatan 12 och 20. Inrett gästrum med fyra sängplatser på Ridhusgatan 12. Renoverat och inrett motionsrummet, nytt bordtennisbord och ny belysning. Byggt två skyddsanordningar för avloppsrör i garaget. Utfört takrengöring och behandling på hela fastigheten. Styrelsens stadgeenliga fastighetsbesiktning har skett löpande under åren. Styrelsen uppdaterar årligen underhållsplanen. De närmaste fem åren planerar styrelsen för följande åtgärder: Tvättning av husfasad. I övrigt följs underhållsplanen löpande, dock i prioriteringsordning. För mer information, se årsredovisning.
Parkering: Föreningen har garageplatser för uthyrning till de boende. Separat kö förekommer.
Tv och bredband: Gruppavtal med Com Hem för TV, bredband och telefoni.
Pantsättningsavgift: 473
Gemensamma utrymmen: Motionsrum samt gästrum finns för de boende att nyttja.
Övrigt: Vid egen renovering av badrum i originalutförande, ska renovering utföras av certifierad fackman. Det finns 5 st tvättstugor i föreningen. Varje dag finns två tvättpass. Tvättider 07.00 - 14.00 och 14.00 - 21.00, alla dagar i veckan.

Övrigt

TV: Föreningen har ett gemensamt avtal med comhem för digitalt och analogt basutbud. Bredband, TV och telefoni ingår i månadsavgiften Trehålsuttaget har uttag för 1) TV-kanaler 2) Radio-kanaler 3) Internet och IP-telefoni 1) TV-kanaler Com Hems ansvar är att leverera de digitala och analoga startutbuden till uttagen i varje lägenhet. Avgiften ingår i månadsavgiften för bostadsrätten. Se kanallistor för startutbudet i resp trapphus, eller via länk. Boende kan kontakta comhem och på egen bekostnad beställa ytterligare digitala kanaler och andra tjänster. Comhems ansvar är att leverera de beställda kanalerna till uttaget i lägenheten enligt det avtal den boende tecknar med comhem. 2) Radiokanaler Comhems ansvar är att leverera radiokanaler som sänds via FM-nätet. 3) Internet och telefoni ingår i månadsavgiften Problem med tjänster som levereras via trehålsuttaget ska anmälas till comhem.

Tillträdesdatum är flexibelt och kan anpassas efter köparens önskemål.

Bilder

Karta