Södra Drottninggatan 22

Uddevalla 995 000 kr eller högstbjudande


På underbara söder finns nu 2 rum och kök belägna på lugn gata men ändå mitt i stan!

Trevlig lägenhet där både värme, vatten och TV-utbud men även bredband och telefoni ingår i månadsavgiften. Vardagsrum med parkett, kök med matplats, sovrum med utgång till balkongen, hall med garderober samt rymligt badrum med duschplats och plats för tvättmaskin. Badrummet är dock i behov av renovering.

Möjlighet finns också att ta över garageplats i varmgarage. Riktigt lyxigt mitt i centrum där det kan vara knepigt att få P-plats.

Bostadsområdet är omtyckt med skyddad, grönskande innergård med sittplatser. Tyst och lugnt men ändå väldigt centralt med gångavstånd till flera matbutiker, gym, bibliotek, biograf och allt vad Uddevalla centrum har att erbjuda.

Här har ni en stabil förening som gör det bästa för sina medlemmar - välkomna på visning!

Planlösning

Antal rum: 2 varav 1 sovrum
Boarea: 65.5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Hiss: Ja

Våning 2 av 4

HALL med plastmatta på golvet. Hatthylla och 2 garderober.

KLÄDKAMMARE

KÖK med plastmatta och äldre vitvaror.
- spis från Elvita
- fläkt (dragkåpa)
- kyl/frys från Electro Helios
- frysskåp från Husqvarna, äldre
- städskåp

BADRUM i behov av renovering. Och företaget Ditt Badrum i Uddevalla AB har lämnat muntlig offert.
- toalett
- handfat
- skåp med spegel
- duschplats
- tvättmaskin från Electro Helios, äldre

VARDAGSRUM med parkett

SOVRUM med plastmatta och utgång till balkong

Byggnad

Boarea: 65.5 kvm
Byggnadsår: 1982-83
Uppvärmning: Fjärrvärme
Övriga byggnader: Tillhörande lägenhetsförråd samt gemensam tvättstuga med torkrum finns.
Gemensamma utrymmen för barnvagnar och cyklar. Gästrum med 4 bäddar, minikök, toalett och dusch kan hyras för 200:-/dygn. Motionsrum och återvinningsrum (kartong, glas, plast, tidningar, batteri, etc).

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd: Utförd
Datum: 2017-10-03
Primärenergital: 82

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 49 i HSB brf Femkanten
Pris: 995 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 4382 kr/mån
Driftkostnad: 300 kr/månad och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 300 kr

Kostnaden för hushållsström är ungefärlig och avser nuvarande ägares användning (1 person) och kan komma att bli såväl högre som lägre för nästa ägare. Hemförsäkring tillkommer. Ta kontakt med ditt försäkringsbolag för offert. Kollektivt bostadsrättstillägg är tecknat av föreningen och behövs ej för den enskilde bostadsrättslägenhetens hemförsäkring.

Andel i förening: 0.55408%

Uteplats

Balkong med morgon- och förmiddagssol.

Parkering: Plats i varmgaraget följer lägenheten, och kostar fn 400:-/mån. Garage ligger inom bekvämt gångavstånd från bostaden och har fjärrstyrd garageport. Fjärrstyrd dosa kan erhållas hos föreningen mot en depositionsavgift om 500:-.

Förening

Föreningsnamn: HSB brf Femkanten
Organisationsform: Bostadsrättsförening
Organisationsnummer: 716408-5537
emailAddress: femkanten@comhem.se
Kontaktperson: Tommy Jigstrand
Telefon Kontaktperson: 0522-735 00
Allmänt om föreningen: Centralt belägen bostadsrättsförening med 144 st bostadsrättslägenheter, fördelade på 12 trapphus i ett kvartersomslutet fyravåningshus med p-däck i markplan innehållande 140 st disponibla garageplatser. Adresserna Ridhusgatan 2 - 26, S Drottninggatan 20 - 28 och Tjärvhovsgatan 2 - 6, alla uppgångar har jämna nummer. Byggår 1982-1983

Lokal och regional bussförbindelse nära området. Regional bussterminal finns på Kampenhof, ca 10 min gångavstånd. Tågcentral finns inom ca 18 min gångavstånd.

Föreningen har avtal med HSB Norra Bohuslän avseende administrativ och teknisk förvaltning. Föreningen har underhållsplan som följs löpande.

Föreningens ekonomi: Avgifterna höjdes senast år 2000. Budgetarbetet för 2020/2021 är slutfört och styrelsen har beslutat att inte höja årsavgifterna. Välskött HSB-förening, med fokus inställt på rejäla avamorteringar i samband med en gynnsam räntenivå.
Antal lägenheter: 144
Antal lokaler: 6
Renoveringar: Större åtgärder utförda i fastigheten: 2007/08 Byte yttre fönsterbågar och balkongdörrar. 2011/12 Nya motorer och styrautomatik till garageportarna. 2013/14 Rörelsestyrd belysning i garage. 2014/15 Tilläggsisolering vindar. 2015/16 Byte termostater i alla lägenheter. Nytt styrsystem för värme och ventilation. 2016/17 Ombyggnad av avloppsrör i garaget. Ett urval av underhåll och investeringar som gjorts under det senaste året: Tvätt av husfasaden. Byggt boulebana på övre gården. Renoverat samtliga hissdörrar. Byte av ytterlampor och uppsättning av brytskydd vid entréerna. Styrelsens stadgeenliga fastighetsbesiktning har skett löpande under åren. Styrelsen uppdaterar årligen underhållsplanen. Planerat underhåll 2020/21: Ombyggnad av nedre gården med bla ny lekplats. Byte av dörr till soprum Ridhusgatan 26. Byte lysrör i garaget. Fortsatt byte av ventiler i vattensystemet. Spolning av avloppsstammar och stick i samtliga lägenheter. I övrigt följs underhållsplanen löpande, dock i prioriteringsordning. För mer information, se årsredovisning.
Parkering: Föreningen har garageplatser för uthyrning till de boende. Separat kö förekommer.
Tv och bredband: Gruppavtal med Com Hem för TV, bredband och telefoni.
Pantsättningsavgift: 476
Gemensamma utrymmen: Motionsrum samt gästrum finns för de boende att nyttja.
Övrigt: Vid egen renovering av badrum i originalutförande, ska renovering utföras av certifierad fackman. Det finns 5 st tvättstugor i föreningen. Varje dag finns två tvättpass. Tvättider 07.00 - 14.00 och 14.00 - 21.00, alla dagar i veckan.

Övrigt

TV: Föreningen har ett gemensamt avtal med Com Hem för digitalt och analogt basutbud. Bredband, TV och telefoni ingår i månadsavgiften. Trehålsuttaget har uttag för: 1) TV-kanaler 2) Radio-kanaler 3) Internet och IP-telefoni 1) TV-kanaler Com Hems ansvar är att leverera de digitala och analoga startutbuden till uttagen i varje lägenhet. Avgiften ingår i månadsavgiften för bostadsrätten. Se kanallistor för startutbudet i resp trapphus. Boende kan kontakta Com Hem och på egen bekostnad beställa ytterligare digitala kanaler och andra tjänster. 2) Radiokanaler Com Hems ansvar är att leverera radiokanaler som sänds via FM-nätet. 3) Internet och telefoni ingår i månadsavgiften. (Samtalsavgift tillkommer) Problem med tjänster som levereras via trehålsuttaget ska anmälas till Com Hem.

Bilder

Karta