Dramsvik 672

Uddevalla 5 750 000 kr eller högstbjudande

Våga drömma!

Allting börjar med en dröm och nu är det dags att ta det första steget i din resa mot drömhuset! Drömmar kan ibland vara läskiga och det är med skräckblandad förtjusning vi slänger oss ut i det okända. Det här kan bli ditt hem för livet så det är väl inte så konstigt om det känns lite pirrigt?

Kom och upplev denna smakfulla villa från Vårgårdahus. Byggd 2017 med härligt ljusinsläpp från söder, fyra sovrum, allrum, vardagsrum och två badrum. Att allt ligger på samma plan gör det ju dessutom väldigt bekvämt. Nytt är lika med enkelt och energieffektivt.
Redan när man ser huset på avstånd slås man genast av det härliga läget och den smakfulla byggnadsstilen. Detta hus har byggts för att vara ett enkelt och lättskött hem och här känns resultatet helt i linje med förväntningarna på ett boende som har det mesta man kan längta efter.

Här bor man med vy mot fjorden och ständig närhet till omväxlande natur med både skog och hav! Nytt och modernt med strategiskt bra läge för att snabbt ta sig ut på motorvägen för vidare transport mot norr, söder eller öster.

Möjligheterna finns bakom denna dörr så boka visning och känn dig som hemma!

Planlösning

Antal rum: 6
Boarea: 160 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Häng med ner för backen!

När man kör längs vägen och ser huset på avstånd slås man genast av det härliga läget och den smakfulla byggnadsstilen. Detta hus har byggts för att vara ett enkelt och lättskött hem och här känns resultatet helt i linje med förväntningarna på ett boende som har det mesta man kan längta efter.

Välkommen in i den luftiga hallen med en stor platsbyggd garderob med spegelskjutdörrar. Redan när man öppnar ytterdörren slås man av den härliga takhöjden och ljuset som flödar in. På golvet ligger klinkerplattor som sedan övergår i trä och detta golv återfinns i alla rum för en enhetlig känsla. Golvvärme gör gott för fötterna.
Framför oss har vi umgängesytorna och intrycket domineras totalt av den hela fönsterväggen med utsikt över havet. Här i den sociala delen av huset kombineras det stora fönsterpartiet med hög takhöjd vilket skapar rymd och ljus.

Köket är det nya vardagsrummet. Från att tidigare varit en plats fokuserad på matlagning har våra kök blivit en flexibel yta för umgänge och aktivitet. Kombinationen av arbetsyta och sällskapsrum ställer krav på funktionalitet och här har man lyckats knyta samman kök och matplats med en praktisk köksö som ger både extra sittplatser, förvaring och arbetsyta. Köksdelen har gråa luckor, vitvaror från Siemens och bänkskivor i svart sten. Här finns energieffektiva maskiner som tex diskmaskin, induktionshäll samt ugn och mikro i bekväm arbetshöjd. Strax intill finns plats för stor matgrupp där man kan ha härligt stora middagsbjudningar och som i vardagen naturligt blir en samlingspunkt för hela familjen. Om det är äta-ute-väder så dukar man enkelt på altanen som ligger precis utanför.

I anslutning till köket ligger vardagsrummet med braskamin som bidrar till både uppvärmning och mysfaktor. Detta blir också en självklar plats att umgås på!

I den ena delen av huset finns det största sovrummet med direkt anslutning till klädkammare och till ett av husets badrum. Det är ett stort och luftigt badrum med kakel och klinker i snygga färger, handfat i kommod samt duschplats.

I andra delen av huset ligger ett allrum i centrum som tex kan användas som TV-rum. Härifrån nås husets tre mindre sovrum, ytterligare ett generöst badrum, klädkammare samt tvättstuga med utgång till trädgården.

Värdefulla detaljer att notera är bla golvvärme, ledspotlights i både tak och fönsternischer samt köks- och fönsterbänkar i sten.

Välkommen in och kika!

HALL med plats för avhängning
- klinkers innanför entrén
- garderob med spegelskjutdörrar

KÖK med vitvaror från Siemens
- gråa luckor
- svarta stenbänkar
- kakel på vägg
- inbyggd ugn
- inbyggd mikro
- diskmaskin
- kylskåp med vattendispenser i dörren
- frysskåp med ismaskin
- köksö med spishäll, fläkt från Fjäråskåpan och liten köksho
- kritvägg

SKAFFERI med hyllor
- fönster

VARDAGSRUM
- braskamin
- utgång till altan

SOVRUM 1 med klädkammare
- tre garderober

BADRUM 1
- klinker
- kakel
- dusch med invikbara väggar
- vägghängd toalett
- handfat i kommod
- spegel med belysning
- fönster

TV/ALLRUM

Tre SOVRUM med 2 garderober i vardera sovrum.

BADRUM 2
- klinker
- kakel
- duschkabin
- toalett
- handfat i kommod
- spegel med belysning

TVÄTTSTUGA med groventré
- klinker
- arbetsbänk i laminat
- tvättho
- tvättmaskin från Siemens
- torktumlare från Siemens
- städskåp
- Frånluftsvärmepump från NIBE

KLÄDKAMMARE

Byggnad

Typ av byggnad: 1-plan
Boarea: 160 kvm
Biarea: 70 kvm
Byggnadsår: 2017
Vatten & avlopp: Enskilt vatten gm djupborrad brunn, kommunalt avlopp.
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glasfönster
Bjälklag: Trä
Utvändigt plåtarbete: Plåt
Tak: Betongpannor
Grundläggning: Platta på mark
Uppvärmning: Frånluftsvärme
Ventilation: Mekansik ventilation
Övriga byggnader: Bygglov finns på dubbelgarage med förråd. ca 70 kvm. Här är förberett med avlopp, vatten och el för detta.

Energideklaration

Utförd: Ej utförd

Ekonomi

Pris: 5 750 000 kr eller högstbjudande
Taxeringsvärde: 4 072 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde: 3 186 000 kr
Värdeår: 2017
Summa inteckningar: 3 500 000 kr
Driftkostnad: 21 499 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 6 500 kr
 • Renhållning: 2 299 kr
 • Hushållsström: 10 000 kr
 • Sotning: 500 kr
 • Vägsamfällighetsavgift: 2 200 kr

Ungefärliga driftskostnader: Elförbrukning ca 5.000 kwh/år. Avloppet är nyligen anslutet till det kommunala nätet varför kostnaden är uppskattad efter normalförbrukning.


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 886 000 kr
 • Småhusbyggnad: 3 186 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea: 2959 kvm
  Uteplats: Träaltan som löper längs tre av huset sidor. Totalt 168 kvm.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Servitut: Avtalsservitut D-2021-00123633:1
  Avtalsservitut D-2021-00128221:1
  Planbestämmelser: Avstyckningsplan
  Rättigheter last: Last: Avtalsservitut: Brunn, D202100123633:1.1 Last: Avtalsservitut: Brunn, D202100128221:1.1 Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 1485K-16/150.1

  Övrigt

  Bredband: Fiber finns.

  Bilder

  Fastighetskarta

  Karta